WikiLeaks Shop Nu accepterar Bitcoin Lightning-betalningar

Den officiella WikiLeaks Shop, en utskjutande av den icke-vinstdrivande beryktade för att läcka regeringshemligheter, accepterar nu bitcoin-blixtbetalningar.

Alla intäkter från onlinebutiken, som säljer WikiLeaks T-shirts och andra swag, går till finansiering av WikiLeaks verksamhet. Butiken accepterar redan bitcoin och andra populära kryptokurser för betalningar. Från och med tisdagen accepterar det också bitcoin-betalningar via Lightning , vilket gör WikiLeaks Shop till en av de tidigaste leverantörerna som gör det.

Lightning Network stöder en nyare, snabbare typ av bitcoin- transaktion som potentiellt kan hjälpa bitcoin-skalan att stödja många fler användare. Men att använda Lightning är fortfarande något experimentellt och riskabelt jämfört med att skicka transaktioner direkt till Bitcoin blockchain.

Bitcoin’s Lightning Network är sårbart för „Looting“: Ny forskning förklarar

En talesman för WikiLeaks Shop berättade för CoinDesk att webbplatsen har lagt till Lightning-support efter att ha fått några förfrågningar från blivande kunder. „Vi försöker erbjuda så många kryptobetalningsalternativ som möjligt som våra supportrar begär, eftersom många supportrar också älskar cryptocurrency,“ sade personen.

WikiLeaks en tidig bitcoin-adopter

Denna senaste utveckling från WikiLeaks Shop har historisk betydelse eftersom WikiLeaks var en av de första organisationerna som accepterade bitcoin 2011 som ett sätt att ta emot donationer. Då blockerade amerikanska banker betalningar via Visa och Mastercard till den kontroversiella organisationen.

WikiLeaks för att acceptera ytterligare kryptokurser för donationer

”Jag kan inte tala för huvudorganisationens räkning eftersom butiken är tekniskt separat. Men för butiken [bitcoin] var det en enkel process att lägga till när vi använder CoinPayments- gatewayen, ”berättade en talesman för CoinDesk.

Användare som betalar för objekt som använder cryptocurrency snarare än traditionella betalningsmetoder får 5% rabatt.

„Vi ser vanligtvis de flesta kryptobeställningar i bitcoin, litecoin , ethereum och väldigt få i de andra altcoinsna, men kanske kommer vi att ha fler beställningar med den här,“ tilllade talesman.