Analisten zeggen Bitcoin Breakout Dreigend: Zilverachtige onderdrukking, $5 biljoen in Cash Could Flow Into BTC

Een aantal durfkapitalisten en macro-investeerders geloven dat de prijs van de bitcoin snel zal uitbreken na de recente climax van het goud. Dan Tapeiro, medeoprichter van Gold Bullion International, denkt dat $4,6 biljoen aan contant geld dat nu aan de zijlijn staat, heel goed zou kunnen stromen naar de markten voor edelmetalen en crypto-assets. Bovendien hebben andere investeerders opgemerkt dat bitcoin dezelfde trend volgt als zilver in 12 jaar geleden.

Bijna $5T aan marktgeldrekeningen zou kunnen stromen naar de Bitcoin-markten.

Iedereen heeft gekeken naar de digitale valutamarkten, de storm die werd veroorzaakt door de uitbraak van de Covid-19 en de door de overheid veroorzaakte bedrijfsbeëindigingen. In de perstijd is de volledige marktwaardering van alle 5.000+ digitale activa nog steeds meer dan een kwart van een biljoen dollar. Onlangs nog besprak de medeoprichter van Gold Bullion International, Dan Tapeiro, een studie die werd gepubliceerd door het onderzoeksbureau Refinitiv Lipper. Volgens de studie is er bijna $5 biljoen ($4,6T) aan geldmarktrekeningen, ook wel bekend als liquide middelen.

Tapeiro denkt dat de cashflow, die bij een hoogte van alle tijden is, gemakkelijk in goud en Bitcoin System markten zou kunnen stromen. Traditioneel, wanneer de voorraden, de aandelen, en de gemeenschappelijke goederen kelderen, vloeit het vloeibare contante geld in geldmarkten in safe-haven activa. Tapeiro tweeted op woensdag:

Registreer… bijna 5 biljoen dollar in contanten. Dash to cash is het meest verrassend omdat het allemaal bijna [nul] oplevert. Enorme opportuniteitskosten vs. aandelen, goud, bitcoin- Zulke grote negativiteit/vrees die gewoonlijk niet aanwezig is bij aandelen [markt] toppen. Muur van zorgen die met de dag groter wordt.

Tapeiro heeft het al geruime tijd over bitcoin en goud, en hij kan gezien worden als een steun in de rug in vele video’s. Een aantal anderen was het eens met Tapeiro’s uitspraken op Twitter, zoals één persoon zei: „Als de dollar op een gegeven moment neerstort, is het alleen maar logisch dat mensen alternatieve en meer superieure vormen van geld en waardeopslag gaan onderzoeken.

Bitcoin’s Silver Lining

Naast de mening van de medeoprichter van Gold Bullion International is een andere analist van mening dat BTC momenteel onderdrukt wordt, net zoals zilver in 2008 helemaal tot de prijs van zilver in 2012.

De populaire cryptohandelaar Macnbtc vertelde zijn 33.000 Twitter volgers dat „iemand zei [om] te controleren hoe [de] prijs van zilver werd onderdrukt“ in een recente tweet. Macnbtc benadrukte:

Macro dit ziet er bullish AF uit, niet te ontkennen. Maar voor nu, laten we gewoon chillen. Geef me een maandelijkse of zelfs wekelijkse close over $10.100 en ik zal een stier zijn.

De handelaar John Morgan vertelde zijn 15.000 Twitter volgers ook dat hij gelooft dat BTC op een meedogenloze weg is naar de $10K-zone, ondanks het aantal pogingen tot nu toe.

BTC-prijsanalyse: ondanks de negatieve spiraal is BTC/USD meedogenloos op zijn reis van $10.000 [en] de bitcoin walvissen spietsen bijna 10%,“ legde Morgan uit in een recente tweet.

Op het moment van publicatie behoort het grootste deel van de $265 miljard marktcap tot de top vijf van de munten; BTC, ETH, XRP, USDT en BCH. Er is vandaag de dag ongeveer $13,55 miljard aan wereldwijde swaps (volume is gedaald -11%), en bitcoin (BTC) wordt verhandeld tussen $9.300 en $9.450 per munt. Ethereum wordt verhandeld voor $234, XRP is $0,18, en bitcoin cash (BCH) is $238 per eenheid.